ingyenes webstatisztika
     
 


90 napos diéta

Szétválasztó diéta

Hát bizony, nincs mit tenni, feljött néhány gramm, azt le kell szedni valahogyan magunkról, még ha 100 féle diétát is kipróbálok, akkor is. A lényeg, találjuk meg a nekünk valót és ne adjuk fel néhány nap után az egészet, mert ez úgysem megy. Amennyiben az alapvető dolgok cikket már elolvastad és már túl vagy rajta, akkor írnék néhány diétás módszert, ami talán segít oldani a zsírt és a feszültséget egyaránt.

90 napos diéta módszere

Amerikai sportorvosok találmánya. Szétválasztják a tápanyagok típusait. Váltakozik a szénhidrát, keményítő, gyümölcsnap és protein napja. Ezeket nagy súlyfelesleg leadása esetén érdemes kipróbálni. Jóformán 15-20 kg mínusz, amit ezzel el lehet érni. A hosszú kúra lényege a szervezet átállásán alapszik, vagyis ezután már nem kívánja a szervezet a több kalóriát.

A reggeli nem változik: kevés gyümölcs (2 alma vagy körte, barack stb.)
 
  1. Protein napja: ebédre jöhet a főtt vagy sült hús 20 deka. Ha nincs, lehet tojás is vagy sajt, egy szelet kenyér, saláta bármennyi lehet! Tészta nélküli leves 2 dl. A vacsora ugyanaz, mint az ebéd, csak leves nélkül.
  2. Keményítők napja: ebédre zöldségfélék csakis főzve, lehet rajta só, főtt paradicsom, ketchup, egy szelet kenyér és saláta. Vacsorára ugyanaz mind lehet, csak mértékletesebben.
  3. Szénhidrátok napja: főtt tésztát lehet enni fűszerrel, lehet süti vagy pizza is. Vacsorára kevés fagyi, torta, kalács és egy szelet főzőcsoki kötelezően.
  4. Gyümölcsök napja: ebédre és vacsorára bármennyi lehet!
  5. Folyadék nap: minden hónapban egyszer, csak folyadékot igyunk, tea, ásványvíz lehetőleg kávé nélkül. A sok folyadék kitisztítja a beleinket és az egész szervezetet mintha kicserélnénk.

Az orvosok nem ígérik, hanem garantálják a fogyást és azt a legfontosabb dolgot, miszerint nem is jönnek vissza a kilók. Remélem nem fog senkinek se hiányozni, ha végleg itt hagynak. Nagyszerű hír, ez után ugyanannyit ehetünk, mint előtte, kivéve a reggeli még 90 napig csakis a gyümölcsé. Egy nagyon érdekes elven működik e diéta. Szerinte a gyomor az ételek emésztésekor a megfelelő lebontó enzimet „küldi rá” a kajára, és úgy emésztődik meg. Igen ám, csak előfordul, hogy semlegesítik egymást. Pl. hús és a krumpli viszonya, tészta és a csirke, tej és kifli a hal és rizs stb. márpedig a szénhidrátot tilos fehérjékkel együtt fogyasztani. A zöldségek, a gomba és a hagyma nem igényel speciális emésztőnedveket.

Van, akinek ez beválik, de ha nem, lehet válogatni még a kínálatból.