ingyenes webstatisztika
     
 


A nagy nap

Amikor felkelsz, legyél nyugodt, még csinálj egy-két dekorációs igazítást magadon. Nyugodtan reggelizz. Ezt sokan nem merik megtenni, mert attól félnek, hogy visszatartja a vizet és meglátszik a hastájékon. De a legjobb, amikor egy magas protein tartalmú, könnyű étel, amelynek alacsony a szénhidrátja meglepően praktikus lehet, lesz valós energiád egész napra. Amit tényleg ne tegyél meg, hogy verseny előtt iszol. Bár ez eléggé logikus.

Legyél te az elsők között, aki odaér a versenyre, hiszen számtalan előnye van: találsz parkolót, nem tolonganak az öltözőben, találsz szabad súlyzót.

Nézz körbe a színpadon, ha erre van lehetőség, mert ha találsz valami jó helyet, ahol jobban látszódnak az izmaid, jegyezd meg feltétlenül, még azon is múlhat egy-két plusz piros pont.

Fellépés előtt kapsz 40 percet, hogy felrakd magadra a barnító és pózoló olajat és felpumpáld az izmaidat. Az olajat szépen egyenletes rétegben vidd fel, ne vastagon, mert az csak ront az esztétikán. Ezt képtelenség egyedül megtenni, jó ha van kísérőd, aki meg tudja jól csinálni azokat a helyeket, ahol nem tudsz rendesen olajozni. Használj szemcseppet, mert a világítás melegíti az olajat és nehogy bemenjen bemutató közben a szemedbe.

Menj ki wc-re mindenképpen, mert közben is rád jöhet, tényleg már ne ezen múljon az egész.

Amint felmész a színpadra próbálj a kiválasztott helyedre állni, ha ez nem megy, akkor ügyelj arra, hogy jól látszódjál, mert akkor nem fognak a bírák sem észrevenni téged.

A színpadon mindig feszíts. Ne engedd el magad, még akkor sem, ha úgy néz ki, éppen nem figyelnek és ne keresztezed a karjaidat! Ez sok izmot elfed és még bizonytalanságnak is tűnhet. Mosolyogj, tárd szét a vállakat. Egyik kezed a csípőn, másik hátul és feszítsd a has és négyfejű combizmokat. A mosoly tényleg serkenti a bírákat, jól mutat, ha kellemetlennek érzed is.

Ne feszítsd túlságosan az izmokat, mert remegni fogsz tőle és az olajozást is elrontod, sőt amatőrnek fognak nézni.