ingyenes webstatisztika
     
 


A testépítés kezdete

Kérdés

Szia! Kérdésem lenne hozzád. Nemrég múltam 20 éves és szeretnék az alakomon változtatni. Elég kevés az időm, de segíts abban légyszíves, hogy érdemes elkezdeni a testépítést? Köszi V.J.

Válasz

Kedves V.J.!

Mivel még fiatal vagy, ezért nem lesz nehéz dolgod. Ha tényleg kevés az időd, akkor is meg lehet oldani a helyzetet. Két út fog vezetni a megfelelő forma eléréséhez. Az egyik a diétás és változatos étrend, a másik párhuzamosan a mozgás.

A fogyáshoz nem csak mozogni kell, hanem helyesen is kell táplálkozni. A diéta a mozgás mellett 60-70%-ban befolyásolja az alakodat, fejlődésedet. Nincs egyik a másik nélkül. Ha csak heti 1-2 alkalommal tudsz terembe menni az is rendben van, a lényeg hogy az edzés legyen mindig intenzív. Próbáld meg belőni a héten melyik nap mész el edzeni és ez legyen rendszeres.

Az oldalon több edzéstervet is lehet találni, még olyat is, ami 30 perces. Szerintem a kevés idő mellett ez a legkimerítőbb és minden izmot megmozgat. Röviden: 10 perc futás, 10 perc kerekezés és 10 perc hasazás. Persze ezen lehet változtatni, ha van elliptikus gép bicajozás helyett, mert az a karodat is erősíti. A futást semmi esetre se hagyd ki!

A fogyáshoz még hozzáfűzném, nem muszáj kínoznod magad. Lehet elég az is, ha rendszeresen eszel nem pedig össze-vissza, legyen változatos, sok zöldség és gyümölcs az étrendedben. A legjobb egy táplálkozási tanácsadó felkeresése, aki egyénre szabott tervet készít neked.