ingyenes webstatisztika
     
 


Alapvető Tippek

Milliónyi apró tippet lehetne itt felsorolni, de valójában mindenkinek magának kéne utánajárni, én csak ötleteket tudok adni, talán ezt még nem próbálta a kedves olvasó.

Víz!

Igyunk kb. 2-3 liter vizet naponta, hiszen rengeteg előnye van! Az ivás elsősorban méregtelenít, hiszen átmossa a szervezetünket, kijuttatva ezzel a káros anyagokat. Továbbá segít a tápanyag felszívódásában is. Előfordul, szervezetünk nem tud különbséget tenni szomj és éhség érzet között. Ezt könnyen letesztelhetjük. Igyunk meg egy pohár vizet, és ha akkor is éhesek maradunk, akkor együnk nyugodtan. Bár szerencsés esetben a rendszeres étkezésnél a jól megszokott időben, tudjuk mikor szabad ennünk és próbáljuk betartani.

Rendszeresség!

Hallottam többször olyat, hogy „nem értem miért vagyok kövér, amikor naponta csak egyszer eszem.” Ezek megtévesztőek, ha csak egyszer eszünk egy nap, a szervezet nem tud egy egész napi kajával mit kezdeni, ezért zsírban raktározza el a felesleget. Nem túl jó fogyási kísérlet, a legjobb, ha naponta 5-ször eszünk, persze normális mennyiséget, sok zöldség gyümölcs a tányéron. Lehet úgy is étkezni, hogy megeszünk 2000 kalóriát egy nap, mégsem vagyunk jóllakva, máskor csak 1000-et és már elég is.

Fehérjebevitel!

Az izmok ugyanúgy leépülnek, mint a zsír, annyi különbséggel, hogy az izom 28 kalóriát, a zsír csak 4 kalóriát tüntet el rólunk. Fogyásnál a fehérje bevitellel építjük az izmokat, közben jól csökkentjük az éhségérzetet.

Rostok!

Segítenek a tápanyag felszívódásában, könnyebb lesz az emésztés.

Lassan, de biztosan!

A fogyást nem lehet hirtelen elkezdeni, rengeteg probléma merülhet fel. A legjobb módszer a „lassú víz partot mos” effektus.

Friss étel!

A gyors kaják igaz megtelítik a gyomrot, de nem adnak elég vitamint a szervezetnek, ezért a hiányért hamar éhségérzet alakul ki. Együnk minél több friss, vitaminban gazdag ételeket.

Rágózz!

A rágózás elhiteti az aggyal, hogy táplálkozunk. Az agy ezért felgyorsítja az anyagcserét, így gyorsabban megy ki a fölösleg, és az étrend megtartásával elérhetünk valamit. Ezt én passzív fogyás-technikának hívom, mivel „semmit” sem kell tenni a cél érdekében. Akik rendszeresen rágóznak, passzív fogyózóként egy év alatt 4 kg eltűnik róluk.

Vérvétel!

A pajzsmirigy nem megfelelő működése is hozzájárulhat az elhízáshoz, mert felborítja az anyagcserét. Menjünk évente vérvételre, mert a statisztika szerint 12 hölgyből 1-nek problémája van a pajzsmiriggyel.

Zöld tea!

Fogyassz zöld teát, mert segít égetni a zsírt, persze mozgás mellett. Nem ajánlott magas vérnyomásban szenvedőknek.

Kitartás!

Ha nem egy-két hét alatt híztunk meg, akkor bizony bármilyen fogyókúrás ötletet is találunk, nem fog pár nap alatt eltűnni rólunk az a „kis” felesleg. Legyünk kitartóak!

Legfontosabb!

Ne okold magad! Nem te vagy az egyetlen, akinek “több jutott”, senki sem tökéletes. Ha mindent egyből megkapnánk fáradozás nélkül, akkor nem lenne semmi dolgunk a világban. Ha elfogadod magad, minden könnyebben fog menni.