ingyenes webstatisztika
     
 


Anabolikus szerek

Az emberi szervezet is rendelkezik természetes androgén hormonnal, ami az anabolikus szteroid alapja. Ez felelős a férfiak másodlagos nemi jellegért. Hatásai alá sorolhatjuk a fehérjeszintézist, izomtömeg és erő növekedését. Eddig tényleg jól hangzik, csak sajnos sok káros mellékhatása miatt nem ajánlatos a szedése.

A legközismertebb szer a danabol, mely a feketepiacon igen nagy forgalomnak örvend.


Aki túl sokat szed belőle, bizony megjárja, hiszen toxikus és hormonális hatása már nem túl kecsegtető ajánlat. A toxikus hatás májkárosító - májzsugorodás, daganat, sárgaság -, a hormonális hatás az agyalapi mirigy hormon termelését lecsökkenti.

A férfiak szőrösödnek, mélyebb lesz a hangjuk, impotencia alakul ki. Ha nagyon hosszan szedi valaki, nőies lesz, megnőnek a mellek, megnő a zsír és izmok puhák lesznek.

Szívre is hat természetesen, megnő a vér mennyisége, korai elmeszesedés alakul ki az érrendszerben, előfordulhat szívinfarktus, agyvérzés.

Az immunvédekezés legyengül.


Megváltozik a bőr, pattanások jelennek meg, kopaszodás.

Aki időben abbahagyja az anyag szedését, megúszhatja bármilyen mellékhatás nélkül, sőt még az egészsége sem károsodik. Csak akkor jelentkeznek ezek, ha valaki több hónapig szedi ezeket a szereket. Ugye mint mindenki tudja, a doppingot szedő sportoló a jobb teljesítmény reményében használja. Minden nemű sportágban az izmokat fejleszti a szer. Annyira kifinomult technikával állítják elő, hogy sportágspecifikus készítményekről lehet beszélni. Mindenkinek megvan a maga speciális „játékszere”. A futók, úszók vagy kerékpárosok az EPO-t vagy a központi stimulánsokat kedvelik. Ahol lényeges az izomerő, ott folyamatosan szedik.

A fiatalok erős szervezete még sok sejtet termel, ezért náluk nem is lehet felismerni a szedését.

Vannak olyan doppingok, melyek csak egy sportágban használhatóak. Néhány olyan szert is betiltottak, melyekről még nem derült ki, hogy káros hatásúak-e vagy sem. Ilyen a béta karotin. Nagyon jó antioxidáns sportolás közben felszabaduló szabad gyököket közömbösíti és az A-vitamin előanyaga.

Szerintem elrettentő amiket ide felsoroltam. Senkinek sem éri meg a gyors eredmény érdekében, később már bánhatja. Olyan is van, akinél szinte mindegyik káros hatás jelentkezik.

Ne tegyük ki magunkat ilyen hatásnak, egyszerűen nem éri meg az a rövid ideig tartó eredmény, hogy utána életünk végéig betegek legyünk.