ingyenes webstatisztika
     
 


Arnold edzésterve

Arnold edzésterve nem tér el túl nagy mértékben mindenkiétől, itt inkább a rá irányuló erőt és motiváltságot kívánnám bemutatni.

A történelem során sokan elemezték már Arnold módszereit. A 40 éves múlt talán sose fog eltűnni az emberek szívéből. Ő a rajongás és vadság erejével vadászta le a súlyzókat. Imádta azokat a szagokat és hangokat amik az edzőteremben voltak.

Az első edzések teljes testre voltak kitalálva, 3 napot egy héten. Akkori gépek még nem voltak olyan kifinomultak és használatuk eléggé idétlen volt, ezért a kézi súlyokat részesítették előnyben. Az elején természetesen a mentoraira hagyatkozott, később a saját módszereit kezdte kidolgozni és már csak abban edzett. Részben a Park Reg szerinti alkalmazásokkal járt el. Szerinte kevés ismétlésszám és nagyobb súllyal kell edzeni, ami feltömegez 250 fontra is. Amikor már teljesen a magáévá tette a testépítést, már csak az érzéseire hagyatkozott. Az edzés elején találta ki, mire eddzen aznap és csak arra az izomcsoportra gyúrta szét magát.

Az eleinte heti 3 nap már nem is volt elég neki, tudta, hogy teste ennél sokkal többet bír. 6 napos edzéstervet dolgozott ki, ez ma már nem újdonság, viszont a 60-as években furcsa volt még ez a bontott edzés. 1 órástól egészen 3 óráig terjed az edzésterve, és akár 30-60 perces pihenőkkel a sorozatok között. Ahogyan érezte, úgy dolgozta meg az izmait, attól függött, lazább vagy keményebb szériát csinál. Kemény és precíz és nagyon gyors edzést végzett. Inkább a vasakat szerette, a kocogást minimálisra hagyta.

Ez persze nem mindenkinek jó, ő szerencsére hamar ráérzett, milyen edzés kell neki. Ezért ne félj variálni a terhelést, az ismétlést vagy egyéb dolgokat, hiszen akkor fogsz ráérezni a te technikádra.

Így nézett ki Arnold terve:

   reggeleste
     
Hétfő  mell/hátalkar
Kedd  váll/csukjabicepsz/tricepsz
Szerda  combhajlítócombfeszítő
Csütörtök  mell/hátalkar
Péntek  váll/csukjabicepsz/tricepsz
Szombat  combhajlítócombfeszítő
Vasárnap  pihenőnap