ingyenes webstatisztika
     
 


Arnold Schwarzenegger

A kezdet

Hihetetlen népszerűségnek örvendő ember, hiszen előbb testépítő bajnok volt, majd filmsztár, most kormányzó. Egy testépítő újság Arnolddal kapcsolatban felmérést végzett, hogy mennyire népszerű, és még most is 44%-a az embereknek őt tartja a kedvencnek. De vajon hogyan lett olyan kis vékonyka fiúból a világ legnépszerűbb bajnoka? Nézzünk bele az önéletrajzába, hátha kiderül valami.

1947. 07. 30-án látta meg a napvilágot Ausztriában, kis faluban, Thalban. Anyja és apja, név szerint Gustav és Aurelia egyszerű közéletet éltek. Arnoldnak volt egy bátyja, aki 1971-ben meghalt autóbalesetben. Édesapja rendőrparancsnok volt, aki megkövetelte a rendet és a fegyelmet, nem csak a településen, hanem a gyerekektől is. Hitt a verseny szellemében és a gyerekeknek is össze kellett mérniük az erejüket. Mivel Arnold volt a kisebbik fiú legtöbbször másodikként végzett, ami apjának nem nagyon tetszett.

Apjuk gyakran hangoztatta, hogy ép testeben, ép lélek, ezért folyton testi-lelki gyakorlatokat kellett végezniük. Már korán belekóstolt az úszásba, futásba és az ökölvívásba is. Apja a házi feladaton kívül komoly fogalmazásokat íratott velük, hogy szellemileg is ösztönözze őket a fejlődésben. A szeretetet édesanyjától kapta, de ő is helyénvalónak találta az apai szigorúságot.

A súlyemelést egy focista mutatta meg neki lábedzés címén még 1962-ben. Látott filmeket és olvasott magazinokat. Legjobban Reg Park volt az, akit követendő példának választott. Az ő edzésterve volt az, amit ő a lehető leghatékonyabban tudott hasznosítani. Még barátság is kialakult köztük.

Ekkor döbbent rá, hogy Amerikába kéne mennie ahol híres sztár válhatna belőle. Mindenképpen példaképpé akart válni. A testépítés már nem csak szenvedély volt nála, hanem az életét jelentette.

Arnold végcélja a győzni akarás volt, mindvégig ez motiválta. A példaképeit nem mint elérhetetlen célokat próbálta elképzelni, hanem egy olyan vágyat, amit el lehet érni kitartó és kemény munkával.

Egyik idézetében azt mondja, hogy imádja a kezeibe fogni a hideg vasat és azt, ahogyan az edzés közben felmelegszik tőle. Könyvében olvasni lehet azt a hihetetlen erőt és belső tüzet, ami roppant erővel motiválja még a mai napig is. Sosem adja fel, csak az edzésre koncentrál és győzni akar, nem csak kinézni valahogy.
 
 
A versenyek előtt nemhogy érezte, hanem egyszerűen tudta, hogy ő fog nyerni és lenyomja az akkori mítoszt. Arnold egy győztes. Amit elképzel, azt véghez is viszi.