ingyenes webstatisztika
     
 


Betegség lelki háttere

A betegségek árulkodnak a lelki állapotunkról, megmondják milyen problémáik vannak, ha odafigyelünk jelzésükre, gyorsan kezelhetőek lesznek a problémák. „Csak” annyit kell tenni, hogy felismerjük a lelki zavart.

Az emberek egyre jobban kezdik felismerni, hogy a betegségek hátterében nem csupán fizikai elváltozások állnak, hanem lelkiek is, vagy éppen csak lelkiek és például, mint a fizikai trauma közismerten nem csak a szervezet sérülése, hanem a léleké is.

Amikor meg akarunk felelni másoknak, érzelmeinkre hagyatkozunk. Sajnos ezzel a mentalitással rabként látunk mindent, ami szorongáshoz vagy gyűlölethez vezet. Amint ez elhatalmasodik felettünk, már nem áramolnak úgy az energiák, ahogyan kellene. Ilyenkor elakadnak, ezért az egyes részeken problémák jelentkeznek és betegségekké alakulnak. Nem hiába van sok szívbajos ember, akit a gyűlöletet emészt fel már régóta. Talán a mondás is innen származik, ha valaki elveszti a fejét: „mi van veled, szívbajos vagy?”

Sokak a hitbe való meggyőződésük gyógyítja meg.
A betegségek akkor jelentkeznek, mikor valami nem stimmel lelkileg velünk, így a szervezet figyelmeztet, hogy tegyük magunkat helyre. Sajnos a betegség bár megmutatja mivel van gond, de ahhoz nem ad leírást, mit kell tennünk a javulásért. A gyógyszerek amiket felírnak a dokik, nem mindig segítenek, ezért magunknak kell segíteni, ezért kívülről kell szemlélni magunkat, mert úgy könnyebben rájöhetünk mi a baj.

A sejtjeink megfelelő működésért felelős impulzusokat lelki állapot is befolyásolja. Bármilyen változást a sejtek életében, vagy módosulást, ami már betegséghez vezet, a rossz, nem kívánatos pszichikai tényezők hoznak létre. Itt megtalálható a csalódás vagy lelki megrázkódtatás, a stressz, önmagunk alábecsülése, kudarc, düh, unalom, félelem, negatív gondolkodásmód, féltékenység és még sorolhatnám.

Rákban azok szoktak megbetegedni, akik nem tudnak - pedig próbálnak - előrébb jutni az életben. Sokat ad másoknak, de nem kap vissza semmit. Ez már boldogtalanságot szülhet, ez pedig károsítja az immunrendszert. Nem említve az olyan embereket, akik nem bírják elfogadni a vereséget, vagy túljutni egy párkapcsolaton stb., a betegséggel kiváltja a problémáit, ha beteg, kevésbé lehet okolni valamiért, kisebb a felelősség és az emberek a betegsége miatt jobban figyelnek rá.

Ezekért már érdemes magunkra és lelki állapotunkra odafigyelni. Vessük össze betegségünket és lelki állapotunkat, lehet találunk is összefüggést a kettő között!