ingyenes webstatisztika
     
 


Betegségek

A betegségek életünk részei. A sportolókat ugyanúgy éri ugyanolyan betegség, mint bárki mást. Aki sportol, az az erős szervezete miatt nehezebben kapja meg néhány fajtáját, de ő sem superman. Tehát, ahhoz, hogy a betegségeinket megelőzzük tisztában kell lennünk saját magunkkal, mennyit bírunk, hogyan bírjuk.

Minden ember más és más. Tudni kell és el kell fogadni, hogy különbözőek vagyunk, ezért nem mindig úgy hat ránk a gyógykészítmény, ahogyan azt elvárnánk, vagy ahogyan a doki megmondta. Ezért van egy gyógyszerből is többféle.

Még nem tart ott az orvostudomány, hogy bármilyen betegséget gyógyítani tudjon, viszont ha bármi is ér el bennünket, nem árt tisztában lenni a betegség okaival, következményeivel és gyógyítási módszereivel. Nem mindig jó az, amit a doki felír, van hogy utánanézünk valahol a neten és az egész probléma kezelését megtaláljuk egy fórumon vagy egy oldalon természetes összetevőkkel tized annyi áron.

A betegségek természetes velejárói az életnek. Bizonyítottan 120 évre van a sejtekbe beprogramozva, hogy élünk, de ez persze függ az életmódunktól és a külső tényezőktől is.

Az emberi test annyira bonyolultan működik, hogy még a mai napig is számtalan kérdés megválaszolatlan maradt a működéséről. Az agy pedig egy külön téma, annyira bonyolult, hogy jelenlegi eszközökkel is csak találgatunk.

Ebben a részben elsőre furcsának tűnő témát is feszegettem, ez pedig az ujjropogtatás. Ez viszont fontos téma lehet, mivel vizsgálják a szorítóerőt és a gyulladást ezen szokást követően, ami lehet egészséges, de az is lehet, hogy rendkívül ártalmas sportolókra nézve.

Egy szó mint száz, ebből az egyszerű témából még el sem jutottunk a komoly gyógyíthatatlan betegségekig. Ebből is látszik milyen sokat kell még tanulnunk az emberi testről és annak működéséről.