ingyenes webstatisztika
     
 


Szobabicikli

A legismertebb eszköz, amelyet rengetegen használnak otthon már évtizedek óta. Kényelmes, praktikus, ki helyen is elfér és könnyed, ülő mozgást tesz lehetővé a használó számára. A régebbi változatok már felfejlődtek magas szintre. Nem csak annyiból állnak, hogy tekergeti az ember manuálisan a rajta lévő gombot, amelyen számok vannak, hanem méri az ember teljesítményét, állapotát stb.

A mai szoba-kerékpároknak ára 20.000- 80.000-ig terjed. A lényeget az olcsóbb gép is megcsinálja, a drágább, de felszereltebb gép már szinte beszél hozzánk, mindent tud rólunk, még azt is megmondja mi a jó nekünk, sőt még ötleteket is ad a kezdőknek.

Kezdjük a legegyszerűbbel. Ebben az árkategóriában nyugodjunk meg, nem valami gagyit kapunk, valójában ennek a felszereltsége is megfelelő mindenki számára, kortól függetlenül. Kijelzővel rendelkezik, pulzust mér, ezért biztonságos. Természetesen, mint korábbi változatoknál, lehet fokozatokat állítani. Rendelkezik még mágneses fékkel, pulzusmérővel és a kijelzőn nyomon követhető a sebesség, elégetett kalória, megtett táv, az idő és a pulzus állása. Ha nagyobbak vagyunk, nézzük meg mi a max. terhelhetősége, mert általában 100 kg.

A lehető legjobb bicaj, bárhol elhelyezhető, hiszen aksival vagy elemekkel is üzemel hálózat nélkül.

Egyik nagy előnye, hogy csöndes, nagy LCD kijelző van rajta, amin könnyen ki lehet igazodni, komputeres vizsgálat és diagramm helyezkedik el rajta. Természetesen pulzust mér, vertikális és horizontális az ülés állíthatósága, 360 fokban állítható a kormány, sok program, és méri a kalóriát, a távolságot, a sebességet, időt.

Külön megemlítendő a szobakerékpár kategóriában a háttámlás változat. Különleges bicaj, hiszen jó azoknak, akik hátfájás/derékfájás miatt nem tudnak bicajozni. Segíti a helyes testtartást, csökkenti a szív terhelését és a lábak vérkeringését javítja. Mágnesfékes, tehát egyenletes hatást biztosít a felhasználó számára. Kijelzőén/LCD-n lehet látni a sebességet, vérkeringést, pulzust, kalóriát, távolságot és programozni lehet, vagy manuálisan variálni az értékeken.

Mindenki számára ajánlott, ideális testmozgást tesz lehetővé, akár otthon tévénézés közben is lehet használni. Nagyon praktikusak, kis helyen elférnek a mai gépek, össze is csukható a legtöbb, így könnyen elrejthető.