ingyenes webstatisztika
     
 


Dohányzás

Aki nem hiszi, hát járjon utána: a dohányzás károsítja ön és környezete egészségét! Sajnos ez van, úgyhogy ha sportolni szeretnél, ne cigizz! Remélem ennyi elég is volt és már nem is akarsz rágyújtani soha többé.

A káros hatásairól szeretnék írni egy keveset. A legerősebb méreg van benne ami a szervezetre káros. Emeli a pulzus számunkat, emeli a vérnyomásunkat.
Ha már most is sok akkor légyszíves olvassad tovább: szűkíti a bőr ereit, rossz hatással van az energiacserédre, pusztítja a C, B1 és B6 vitaminokat vagy azok hatásait, sőt rákot, ezúton halált is okozhat. Remélem, akit az elején a nagyon meggyőző 2,5 sor még mindig nem hatott meg, akkor talán ez majd segít leszokni.

Legalább tudjuk miben halunk meg, az igaz. A dohány mérgező füstje mint szén-monoxid, áramlik a testünkben és a vörös vértestek majdnem 100%-át akadályozza az oxigén ellátásban. Mivel a sejteknek szüksége van oxigénre, nem fogjátok elhinni, de elkezdi lassítani a növekedést, csökkenti a szív teljesítményét, szorgalmazza az érelmeszesedést, koszorúér betegséget még jobban fokozza negatív irányban.

Az átlagos dohányos egy év alatt 1 kg kátrányt juttat a szervezetébe, aminek 70 %-a lerakódik a tüdőbe. Ingerli a légutat, köhögtet ezek gyulladásos betegségeket alakítanak ki bennük.

A dohányosok szívinfarktus esélye az egekbe szökken. Pedig a női hormonok akadályozzák a koszorúér-betegség kialakulást, de aki segít cigivel, az szépen semlegesíti vele. A vér ellátásának hiánya következtében agyvérzés, idős korban vaksághoz, magas vérnyomás, cukorbetegség, magas koleszterin még jobban fokozzák a hatását.

Daganatok alakulhatnak ki az ajak, nyelőcső, vese, hugyhólyag területén. Továbbá a csontritkulást is előidézi. Serkenti a fekélyesedést, gyomorfal átfúródik, bevérzik.

Hát remélem ennyi indok elegendő volt a leszokáshoz. Képzeljük el magunkat, mint testépítő-dohányos. Nem gyakran látni eredményes sportolókat, akik cigiznek. Teljesen gátolja a fejlődésünket ebben a sportban, olyan mintha nem is csinálnánk semmit.

Ha megnézitek az anatómiai fejezet és a testépítő szerek hatásairól szóló cikkeket, észre fogjátok venni, hogy füstösen még a szerek sem fognak hatni szinte semennyire és olcsóbb a tömegnövelő, mint a napi doboz cigi, ezt jegyezzétek meg.