ingyenes webstatisztika
     
 


Dorian Yates

Fantasztikusan nagy sportoló, szinte az összes versenyt megnyerte, amin elindult. Többször volt Mr. Olympia. Még 1962-ben született, jelenleg is a sportággal foglalkozik, az edzőtermét vezeti és táplálék-kiegészítőkkel foglalkozik. A kezdetekkor csak újságokban látta az akkori sport nagyjait és eldöntötte, hogy ő is olyan akar lenni. Ennek ára is volt, mert karrierje során bicepsze és a tricepsze is megszakadt.

Reális gondolkodása van az edzéssel kapcsolatban. Vannak olyan gyakorlatok amiket egyszerűen nincs kedve csinálni, mert nem érzi, hogy nagyon fejlődne tőle. Persze, azon kívül nincs olyan amire azt mondaná, hogy nyűg, mert imád kondizni. Az állig húzást abszolút nem szereti.

Becsületes ember és eredményei ellenére nagyon szerény és inkább befelé forduló.

Észrevétele szerint nincs túl sok utánpótlás a profik között. Általában, akik ott vannak, már régóta csinálják, ösztönözni szeretné a fiatalabbakat erre. Azt tanácsolja legyen mindenki nyugodt és haladjon apró lépésekben a célja felé, mert nem lehet egyből a legmagasabbra jutni. Előbb a kis versenyekre koncentráljon.

A 20. század második legjobb testépítője egy szavazás alapján.
Mondani sem kell, Arnold vitte el a pálmát, de ezzel is meg van elégedve.

Dorina Yates a váll izmairól

Aki profi versenyző, rendkívül fontos a váll minél keményebb edzése, mert az a legszembetűnőbb. A bírókat amikor meglátják a versenyzőt, legelőször a váll kidolgozottsága és szélessége fogja meg. Ha valaki szeretné kialakítani a V-formát, ez egy fontos lökete lehet. Csak kidolgozott vállakkal érdemes elindulni. Nemcsak a vastagság számít, hanem a mellső és hátsó deltának a kidolgozottsága is. Ez ez oldalnézet miatt fontos, mert tényleg volt olyan sportoló, aki jó benyomását keltett szemből, de amikor megfordult oldalra hirtelen „vékony” emberke lett.

Tudnunk kell, hogy három részből áll a váll, mint 3-as izomcsoport kell edzenünk.

Még a 3 rész - hiába tartoznak is egy csoportba - máshogyan reagál az edzésekre.