ingyenes webstatisztika
     
 


Elliptikus gépek

Egyesíti a futópad, a sztepp, a bicaj legjobb tulajdonságait. Bármely korosztály számára lett kifejlesztve, és remekül pótolja a futás vagy sétálás egészséges hatását. Teljesen zsírmentes leszel tőle, kímélni fogja az ízületeidet, könnyen elfér otthon. Már a legolcsóbb is csúszásmentesen van kialakítva és eléggé széles a könnyebb mozgáshoz. Sőt, egy lapgépnek is két iránya van, lehet menni előre is meg hátra is. A két felső kar futás vagy sétálás közben nagyon jól segítenek edzeni a felső testet is. A két elől lévő kar pedig megméri a testünk pulzusát.

A kijelzőn lehet látni az időt, a távot, kalóriát, testhőt, pulzust, testzsírt, testtömegindexet és az anyagcserénk szintjét is. Természetesen állítható a nehézségi szint. Minimum 8 fokozat van. Ha súlyosak vagyunk, figyeljünk oda, mert sok gép 100 kg-ig bír!

Nézzük, mit tudnak a drágább gépek, amik kb. 2-3-szor többe kerülnek ennél. Az LCD-s monitor programokkal és komputerrel már alap ezeknél a modelleknél. Szinte hangtalan, egyenletes mozgást tesz lehetővé, hegymenettel párosítva. Méri a pulzust,megtett távot, időt, kalóriát, sebességet stb. a képernyőn.

Kiváló edzés lehetőséget biztosít otthon. Ha valaki vesz egy ilyet, akkor már tényleg nem lehet kifogása. Lehet bármikor végezni a gyakorlatot, mert ez maga az edzés és bemelegítés egyben. Persze aki még nem annyira gyakorlott, vagy nem áll könnyen át a szervezete ne használja a legerősebb fokozatot az ilyenfajta gépeken. Az edzés elején csak lassan kezdjük el a tornát és fokozatosan állítsuk minél nagyobbra, mert annál több zsírt lehet égetni.

Igazából nincs recept a használatról, az a jobb, ha többet edzünk egy nap, aki kezdő, az csinálhat mondjuk napi 10 percet, de ha érzi, hogy többet bír, akkor természetesen nem muszáj leszállni róla, vagy a fokozatot is lehet állítani.

Mindenkinek ajánlani lehet a gépet, minden testrészt megmozgat. Akinek futógépe van, ne keseredjen el, mivel a futó gépnél is használjuk a kezünket,, szóval ott is meg van edzve valamennyire. Ennek a plusz hatása, hogy erősíthetjük a kezünket vele jobban, mint a másiknál.

Ha tehetitek, használjátok a gépet akár otthon, akár edzőteremben, mert érdemes!