ingyenes webstatisztika
     
 


Étrend kiegészítők

Vannak mellékhatásai az étrend-kiegészítőknek?

Káros hatású lehet, ha valaki nem néz utána ennek a témának! Túl sokat nem is kell a neten böngészni ahhoz, hogy elgondolkodjunk azon, vajon megéri-e nekünk a tömegnövelés, vagyis érdemes e kockáztatni átmeneti sikerért? Ezek tönkretehetik a májunkat. Vannak, akik illegálisan szerzik be ezeket, de nem hiába vannak betiltva, hiszen azokat nyilván az élelmiszeripari vizsgáló bizottság károsnak ítélte, magyarul emberi fogyasztásra alkalmatlannak.

Itt aki szteroidokat próbál ki, máris búcsút mondhat a májnak és még több fontos szervnek, hiszen ahogy beadta, máris visszafordíthatatlanul károsodik.

Nincs törvény arra, hogy kifejezetten mellékhatások nélküli termékek kerüljenek a polcokra. A dobozokra nem írják rá a TE igényednek megfelelő mennyiséget, erről mindig tájékozódni kell! Az egzotikus tápok veszélye abban rejlik, hogy teljesen másfajta környezetből származó növényekből készült cucc, nem biztos, hogy megfelelő a mi európai szervezetünk felhasználására.

Elmondom, mi a másik fontos dolog: az interneten forgalomba kerülő szerek gyakorlatilag ellenőrizhetetlenek! Még a nagy dózisú c-vitamin bevitel sem lehet annyira egészséges, mint azt hinnénk, hiszen ha sok kerül a szervezetünkbe, hosszú távon, az akár vesekárosító is lehet. Az étvágyfokozó készítmények epe- és hashajó hatással bírnak. A belekre ható pro- és prebiotikumok mindenki számára fogyaszthatók, mint ahogyan a nyugtató gyógytea.

Gazdaságilag igen lehúz minket, végül a marketingnek se dőljünk be! Több beteg csodálatos gyógyulásról számol be, minden egyéb mellékhatás nélkül és világhírű „professzorok” képeit mutogatják tanúbizonyságul.

Ezek a kiegészítő szerek nem minősülnek rendes élelmiszernek, ezek csupán segítik az emberkét, hogy az általa kiszámolt adagot egészítse ki ezzel a készítménnyel. Nem helyettesíti egyik sem a változatos étrendet és nem is gyógyszer!


Szóval, ha mégis ennek ellenére valaki szedni szeretné, akkor csakis a szakboltokban vásároljon, vagy azoknál akik értenek hozzá. Van azért pozitív tulajdonságai a kiegészítőknek. Sportolóknak, akik nagyobb teljesítményt szeretnének elérni kifejezetten ajánlott, pótolja ásványi anyagok, fehérjék és vitaminok hiányát. A sport miatti megnövekedett táplálkozási igényt is nagyszerűen kielégíti.

Így érdemes még tudni, hogy fűben, fában az orvosság! Csak természetes anyagokból, növényekből készített táplálékkiegészítőt használjunk! Próbáljuk mellőzni az állati származékokat, mert azok betegségek miatt szoktak növényeket enni!

Tanakodjunk el az egészen, mielőtt belekezdünk egy ilyen kúrába.


Őssejt: a nevében is benne van. Ez a sejt még „éretlen”, bármilyen sejté képes átalakulni. A fogantatástól számolva pontosan 14 napig ilyen sejtekből állunk össze, utána kezdenek el elkülönülni funkciójukban egymástól.