ingyenes webstatisztika
     
 


Fogyás csokival?

Igen, jól olvastátok, fogyni csokival is lehet. Egy újfajta eljárással antioxidáns csokikat hoztak létre. Külföldön már ismert és gondolták jó üzlet lehetne itt is. Igaz, nem mostani a recept, de erről majd később.

Hogyan készül?

A kis sárga magocskák jó dús hüvelyben nevelkednek. A nyers kakaót kicsit rothasztani kezdik, majd 150 fokon szépen megőrlik, így a finom kakaóbab héja teljesen szoli barna lesz és törékeny. A héját leveszik és teljesen péppé, majd folyékony anyaggá őrlik. Ez a folyékony állag a benne lévő zsírtól lehetséges. Szépen összepréselik. Ebből lesz a kakaóvaj. Ezt szépen darálják, lúgosítják, majd felőrlik és íme, itt a kakaópor.

A csoki régóta édesíti meg életünket, az aztékok már régen ismerték.
A dél-amerikai kakaófából készítik, amit Isten eledelének hívnak.

Jótékonyatása a catechin-nek és az epicatechin-nek köszönhető. De van még benne atocianidin és pro antocianidin is. Ezek közös neve a flavoid. A flavoidok adják a virágok színét, és védő szerepük is van. Szerencsénkre nem csak a növényeket, hanem az állatokat és embereket is védi, mert gyulladáscsökkentő és antioxidáns. Az antioxidáns anyagok gátolják az öregedési folyamatokat, mert a sejteknek is szükségük van oxigénre, különben elhalnak, de az elhasznált oxigént minél előbb érdemes kitessékelni a szervezetből és mindemellett nagyon jó zsírégetők is. Persze, ha nem teszünk a csokiba olyan adalékot, ami gátolja. Hát erre jók az antioxidánsok

Itt jön a csokoládé fontos szerepe. A nyers kakaóbab egy hatalmas antioxidáns anyag.
Sajnos a nyers részek miatt kidolgozzák belőle a fontos anyagokat, tele rakják finomított cukorral, adalékokkal és magas lesz a kalóriájuk.

Ezért jobb a fogyi-csoki termék, melyet nem pörkölnek vagy alkáliznak össze, hanem megmarad e fontos értéke. Van benne méz, mangosten koncentrátum - ez egy délkeleti gyümölcs, melyet jól lehet kombinálni a csokival -, és a kakaó.

Az étcsoki is egészséges, de csak néhány kocka erejéig. Van csokoládé masszázs, az is nagyon ízletes lehet!

Vigyázat!
Ne ragadjunk le a csokinál, mint diétánál. Ha csak tegyük fel, csokit ennénk, akkor igaz hamar tényleg lefogynánk, de tönkremehet a vér, savasodik a szervezet. Ha csak csokit ennénk, a szervezet előbb a tartalékot használja fel és ezért fogysz és persze napi 3-4 wc-t is be kell iktatnod! A szervezet az izomszöveteket használja táplálásra, ezt érdemes tudni!

Szóval lehet enni csokit, de nem mindegy melyiket és mennyit! Azon már nem múlik semmi!