ingyenes webstatisztika
     
 


Fogyás

Fogyasztási receptkönyv mindenkinek, aki szeretne néhány kilótól megszabadulni.

Ebben a fejezetben kívánom megírni azokat a lehetőségeket, amiket a legtöbben alkalmaznak. Sok teória létezik, milyen a jó terv? Az igazság az, hogy mindenkinek meg kell találnia a saját foltját. Nincs olyan edzés, vagy fogyási „kísérlet”, ami minden ember számára megfelelő lenne. Ha ez így lenne, akkor nem jönnének folyton új „ügyeskedők”, akik azt állítják, hogy rájöttek a fogyás titkára.

Ha már rájöttek volna, akkor már mindenki vékony lenne, vagy éppen szépen kidolgozott izmokkal feszítenének. A lényeg, tökéletes fogyasztás technika nincsen, de rá lehet találni a magunknak valóra. Sok esetben nem is a programmal van baj, hanem a mentális folyamatok akadályozzák meg a jó eredményt. Magyarul, szándék megvan, csak az akarat hiányzik. A fogyós táborok hátulütője meg az, ha valaki elmegy oda és lefogy pl. 1 hónap alatt, amikor visszatér a saját környezetébe, sajnos mintha nem is történt volna semmi. Ez a legtöbb esetben nem olyan egyszerű dolog. Amikor valaki nem bírja ki evés nélkül, hiába megy koplalni egy táborba, amikor ott pszichológiai oka van. Sajnos nem elég egy hónapi tábor az átállásra. Az ad egy kis halvány reményt a vékonyabb alkatra, de amikor hazatér az illető, még kövérebb lesz, mint volt.

Hát ennek két egyszerű oka van

  • Az egyik egyszerűen csak annyi, hogy az ember, amikor lefogy, lelassul az anyagcseréje. Ilyenkor épül le az izomszövet is, nem csak a zsír. Szépen hazamegy és elkezd ugyanannyit enni, mint előtte és mivel lassabb anyagcserére már nem ürít olyan gyorsan a szervezet, illetve mozgás nélkül a zsír rakódik jobban, nem az izom, így könnyen sokkal súlyosabb lesz a helyzet.
  • A másik oka ennek a megszokott környezetbe való visszatérés. Ugyanazokkal az emberekkel találkozik, ugyanazok a környezeti hatások érvényesülnek, vagyis minden marad a régiben, a tábor csak egy halvány emlék marad benne.
Ez már eléggé elcsépelt, de megemlítem, a táplálkozás legyes színes, több zöldség, gyümölcs, stb. Amikor meg szeretnénk enni a vacsoránkat vagy reggelinket, kukkantsunk rá, mennyire található meg benne a szín. Pl. sült csirke tésztával nem túl választékos kombináció, de ha rakunk hozzá salátát, paradicsomot, uborkát, paprikát, még jobban is néz ki és finomabb is!

Persze az ikervizsgálatok kimutatták, a kövérséget meghatározza a zsírsejtek száma. Van, aki genetikailag kövér, vagy a szülés után felborul a testi háztartás és ezért nem képes lefogyni. Sőt, olyat is rebesgettek, miszerint vírussal is el lehet kapni, de mivel annyi teória kering az elhízásról, inkább nem kerülgetném ezt a feltételes részét a témának, inkább bemutatnék néhány fogyási tippet, mind sport, mind fogyasztó szerek és egyéb módszerek segítségével.