ingyenes webstatisztika
     
 


Fogyózás és a zsíroldó termékek

Mi az alapvető oka a fogyókúra utáni gyarapodásnak?

Ha fogyizunk természetesen nemcsak a zsírt veszítjük el, hanem az izomszövetek is leépülnek és ez lesz a „halála” az egész diétának.

Az izomsejteknek több energiára van szükségük, mint a zsíroknak és ezért több a kalória égetésük is. Ha veszítünk izomzatunkból, akkor lassul le az anyagcserénk és visszatérünk az eredeti étrendünkhöz rögtön meghízunk, több feljön ránk, mint lement előtte. Ennek egyetlen oka, hogy a szervezet nem képes olyan gyorsan metabolizálni a kalóriánkat.

A zsíroldó szerek, vagy termékek két fő összetevője kolin és inozitol, vízben oldódó összetevők, amik 2-3 óra alatt távoznak a szervezetből. Ezeket a mi szervezetünk is elő tudja állítani, de néha nem elég a mennyiség számunkra, ezért használják ezt a fajta terméket.

A lipotróp anyag a zsírsavakra hatva, meggyorsítja a természetes zsírbontó folyamatot.

Néhányban előfordul, hogy használnak l-karnitin aminósav származékot, ami oxidálja a zsírokat és energia szabadul fel.

A metionin és betin akadályozzák a máj zsír lerakódását és csökkentik a koleszterint.

A króm szintén káros hatás nélkül segít a fogyásban.

Kreatin egy igen ismert összetevő. Sejtérfogat-növelő hatása van izmainkra, miközben zsírunkat égeti.

Egyéb készítményben kifejezetten a zsírmegkötő anyagokat részesítik előnyben, amik nem engedik a zsírt felszívódni a szervezetbe.

A Hca a felesleges zsírsavak átalakulását akadályozza meg, a szervezet glikogén raktáraiba szívódnak fel, ezért inkább izmot építenek, így nem válik zsír belőle. A chitosav meggátolja a felszívódást. Ezeket kombinálva is lehet fogyasztani. Figyelem! A jó zsírokat is gátolja, ha szedünk A, D, E-vitamint, lecitint, halolajat vagyis esszenciális készítményeket, ne alkalmazzuk egyszerre!

Más zsíroldó készítménybe narancsrost és inulin található. Az inulin természetes cukorbontó, nincs szükség inzulinnak az anyag lebontásához. Cukorpótló, könnyebben szívódnak fel az ásványi anyagok, így javítja az emésztés is. A narancsrost szintén emésztés rendkívül jó hatásos segítője.

Bőrfeszesítő hatást lehet elérni vízhajtókkal, amik még szálkásabbá teszik a az izmokat.
Leginkább a felesleges vizet távolítják el. Tudományos tény, az ember akár 5 kg fölösleges vizet is cipelhet magán, ami eltakarja a kidolgozott izmokat vagy a hasizmot. Nem a fontos részekből söprik ki a vizet, hanem csak a fölösleges izom-bőr közötti vizet távolítják el. Ez már viszont így speciálisabb szer, ezért jobb utánajárni, vajon nekünk is ez-e a „problémánk” vagy esetleg másról van szó.