ingyenes webstatisztika
     
 


Futópad

A futópad elengedhetetlen része az edzésnek. Nem kizárólag a zsírégetésben van szerepe, hanem az állóképesség megőrzésében és/vagy fejlesztésében. Futópadokra általában lehet számítani a konditermekben. Persze, van ahol még az sincs, de ahol nincsenek kardió gépek, oda csak a férfiak járnak.

Miket tud egy futópad?

Ellenőrzi a pulzusszámot, méri a távolságot, nyomon követi a távolságot, sebességet lehet fokozni akár 12 km/óra-val, vérkeringést szabályoz, enyhíti a stresszt, méri a kalóriát, akár össze is lehet hajtani, könnyen lehet tárolni, vagyis otthonra is lehet venni, állítható a dőlésszög: hegymenet funkció.

A jobb futópadokon van egy lcd-monitor is, ami mutatja a profilunkra kidolgozott programot.
Megadjuk a kor, magasság, súly értékeket és az alapján számol a gép. Ugyanakkor ezen olvasható az előbb felsorolt sebesség, a megtett távolság, stb. Jobb gépeken még EKG is van!

Biztonságot ad, hogy ha megcsúszunk vagy elesünk a gépen futás közben, a gép egyszerűen leáll, de még plusz van rajta egy nagy piros gomb, ami azonnal megállítja, ha úgy érezzük kell.

A pulzust általában a fogantyúkon méri a gép, több dőlési szintje is van, különböző programokat lehet beállítani. A programok lehetnek egyéni beállításúak és házilag gyártottak is. Van olyan gép, amely rezgéscsillapítókat is tartalmaz!

Ha nem vagyunk átlagos súlyúak, vegyük figyelembe a leírást, mert van olyan gép, ami maximum 100 kg-ig bír el.

A futópadokat kombinálva is árulják, zsírégető és sztepp is van rajta, ami egy komplex kardió programnak tökéletesen megfelel. Ha kis helységben, vagy otthon akarunk kialakítani egy zsírégető szettet, ilyet érdemes venni, és még általában nem is kerül mérhetetlenül többe, mint egy „sima” futópad.

Általában az előbb felsorolt gépek kb. 100-130 ezer körül mozognak, de aki csak egy egyszerűbb, de jó minőségű futópadot szeretne, az megveheti 70 ezer körül is. Ugyanolyan praktikus, kijelzőn láthatóak az értékek, és több szint/program közül is lehet választani edzéstervet.

Futógép kategóriába tartozik a power stider is, amely karokra is edz futás közben. Talán már nem is kel ecsetelni, hogy mire jó, és hatékonyabb is egy átlagos futógépnél, mert több mindent edzhetsz vele egyszerre.