ingyenes webstatisztika
     
 


Jay Cutler

1973-ban született, a sportban átlagosnak számít a magassága, 175 cm. Versenysúly 120 kg, szezonon kívüli 130 kg pontosan.

1993 óta versenyez, első versenyét a NPC Teen Nationals bajnokságot megnyerte.
Utána a legtöbb versenyben ő volt az első a 2006-os Mr. Olympia bajnokságot simán aratta és azóta még kétszer övé volt a cím. 2008-ban második lett, ami bár nem az első hely, de igazándiból nagyon jó helyezés.

Az ő módszere a két nap edzés majd egy nap pihenés elve.

A következőképen néz ki a terv

Első napon délelőtt mell és vádli, délután meg bicepsz és alkar edzés. Második napon combhajlítást végez délelőtt, majd combfeszítést délután. A 3. nap pihenés számára. Negyedik napon a vállakat bombázza szét délelőtt, délután pedig a tricepszeket dolgozza meg. Az ötödik nap hátazik délelőtt, ebéd után ismét hát plusz a csuklyás izom. A hatodik nap ismét pihenés. Hasazás minden második nap van. A verseny szezonában és azon ívül is mindig ugyanúgy edz. Testrészenként 20-25 sorozattal, melyek között csupán 25-45 másodperc szünetet tat. Az edzések mindössze 40 percesek, kivéve a hát napot, mert akkor csak 25 sorozatot csinál mind délelőtt, mind délután. Az ismétlései egy-egy gyakorlatban 8-10 körül van, az első sor csak bemelegítés 1-2 darab.

Hát mind minden haladó kondis tudja, ez csak egy edzésterv a sok közül, mindenkinek tudnia kell, mi a legjobb számára. Viszont ha valaki úgy érzi, már nem fejlődik, vagy hiányosságot érez, akkor nyugodtan lehet váltani, lehet csak ennyi hiányzik, sőt néha nem is árt, mert lehetnek olyan izmok, amikre nem is edzett még és pont a váltással érheti el a kívánt eredményt.

A versenyek előtti simítások. Hat héttel a bajnokság előtt elkezd felkészülni a pózoláshoz.
Heti 3 alkalommal 20-30 percet tölt vele. Ez segíti felkészülni a versenyhez, jobban fogja ismerni a testét. A szabad pózt 5-6 héttel a verseny előtt kezdi el tervezni.

Szoláriumozni hat héttel előtte kezd, ami vékonyítja a bőrt. A szaunázás is kivonja a felesleges vizet a szervezetéből és zsírtalanít. Naponta 11 liter vizet iszik meg, néhány nappal verseny előtt csak a fele, majd, előző napon már csak 1,5 liter és már nem is iszik többet. Heti egyszer mély szöveti masszást is igénybe vesz, hogy méregtelenítsen.