ingyenes webstatisztika
     
 


Jay Cutler edzése

Jay Cutler-t talán nem is kell bemutatni, de aki még esetleg nem ismerné, tudnia kell, hogy háromszoros Mr. Olympia bajnok, szóval nem egy kis piskóta ember. Szinte az összes versenyt megnyerte, úgyhogy edzése és tanácsai a témával kapcsolatban biztosan adnak „némi” támpontot számotokra!

Hát

Hátedzésének alapja a felhúzások sorozata és a lehúzások alkotják. A felhúzás a kedvencei közé tatozik. Ezzel lehet a legjobban szélesíteni, annyi ismétlést csinál, amennyit csak tud. A hátedzésének elején egykezes evezést végez, 10 ismétléssel, majd szépen lemegy sorozatonként egészen hatig. Ez nagyon jól kiemeli a pillangóizmot. Amikor a padon térdel megcsavarja a derekát közben. Teljesen fel kell húzni az oldaladig! Plusz ülő evezést is csinál széles rúddal. A végén egy kis állig húzás. A Nautilus gép fordított fogással meg „szétszakítja” a hátadat! Magyarul, mindenkinek ajánlja!

Láb

Széles terpeszben végzet guggolás minden alkalommal végzendő gyakorlata. Jobb, mint a mély guggolás, merevebb, sérülésmentesebb állást ad. Jót tesz az egyensúly fejlesztésének is.

Mindenből 8-10 sorozatot csinál, tehát az ismétlésekben hisz. A cardio-t nem kíméli, 20 perceket tölt cardióval, ami nagyon megdobja a pulzusát. A cardióból hullám-szerűen kell haladni, egyszer nagy intenzitással kell végezni, máskor könnyebb edzést javasol. A váltakozás és a kemény edzés nagyon jó zsírégetést csinál! Hetente többször is végez ilyen edzést.

Mindig a testére hallgat, van hogy 4 nap kemény edzés után két nap pihenőt tart, máskor 2 nap munka után jön egy pihenő nap. Bár a változatosság tényleg fejleszt. A verseny előtti felkészülésnél sem változtat a cardión, az izomtömeget feszíti meg. Valamennyi zsír kell, hogy legyen az emberen, mert akkor a kemény munkával összeszedett izmokat használja fel energiának a test. Egy héttel verseny előtt már nincs cardió, feltöltés és az ürítés van csak verseny előtt.

A nagy nap előtt mindenre edz, lábbal is természetesen. Mindegyik izomra 5-ször tesz ismétlést, sorozatonként 15-20-at csinál meg, de már kis súlyokkal mozog. Rengeteg glikogént éget el ilyenkor. 3 nappal hagyja abba az edzéseket a bajnokság előtt. A többi szoli, szauna.

A kemény munkának megvan az eredménye, mindegyik nagy sportoló a kemény munkát és a fegyelmet említi, amit nem lehet könnyen teljesíteni ebben a sportban.