ingyenes webstatisztika
     
 


Kis Jenő

Mr. Univerzum

Mivel jelenleg ő az egyetlen Mr. Univerzum, aki példaképnek számít, ennek ellenére szerény, csendes ember. 1972-ben született Budapesten.

Kiskorában jött meg a kedve edzeni, amikor látta, hogy bátyja is ennek hatására izmosodni kezd, még 14 éves korában. Ő is kipróbált már sokféle sportágat: foci, birkózás stb..

17 évesen már elkezdte a versenyzést, amit meg is nyert. Nagy nevettető volt. Az 1991-es versenyen, ahol 240 kg-os guggolásnál szórakoztatta a közönséget. Úgy tett az elsőnél, mintha alig bírná el, majd könnyedén még 6-ot ismételt. Akkor támadt nevetés, amikor rájött a közönség, hogy csak viccelt.

Szponzor mindig akadt, mivel nagyon jó versenyző volt, megnyerte az amatőr Vb-t és utána két éve volt elindulni a Mr. Olimpián. A legjobb módszer, ha egy évig csak arra készülsz. Horribilis összegbe került a felkészítése, de mégse jutott ki. Aztán belerült a profik közé, de nem tetszett neki a rendszer. A politikához hasonlított az egész. Megvan, ki az aki dirigál, és a többi nem érdekli őket. Ezért 3 profi verseny után meg is unta a dolgot és nyitott egy termet.

Mára visszavonult az eredményes sportoló. Nincsen szétesve, bár nem úgy néz ki, mint amikor versenyzett, de most is dekoratív képet mutat és imád edzeni. Hatalmas kiló mennyiségek dobálódtak fel és le róla. Most 108 kg, versenyeknél 94 kg, de vastagításnál 131 is volt már. A koksz persze szerepet játszott ebben, de végeredményben az egy testépítőnél természetes.

Kis súlyokkal szeretett edzeni. Ennek a sok próbálgatás az oka, neki ez felelt meg leginkább. Kipróbálta a nagy súlyokkal való edzést, de meg is bánta, mert részleges mellizomszakadása volt és az ízületek sem bírják a nagy súlyok rángatását.

Táplálék-kiegészítőket szedett folyamatosan, de leginkább fehérjét, azt sosem hagyta ki. Három tápkiegészítőt javasol személy szerint: amino- és vitamin-ásványi só csomag.

Utánpótlásról nem gondoskodik, nem akar még púpot a hátára, ezért hagyta abba, mert megy ott a feszültség, ha versenyző van a teremben. A vendégekkel valóban foglalkoznak, aminek híre ment. A legtöbb visszatérő ember csak emiatt jár oda.

Sajnos már a profi testépítőknek borzalmas tömeget kell felmutatniuk, amihez hatalmas gyomor kell. Ahhoz viszont már genetikai adottságok is kellenek, ami nincs meg mindenkinek.

Még ma is úgy érzi, fel tudna készülni versenyzőnek. Ha esetleg valaki támogatná 1,5 millióval havonta, akkor egy év alatt indulhatna is. Persze, ez már nem érné meg se a szponzornak, se neki.

Mindenesetre már nem kívánja magának ezt a sok hercehurcát. A családjára koncentrál és az edzőterem vállalkozásra.