ingyenes webstatisztika
     
 


Masszázs

A masszázs a testi-lelki frissesség és/vagy gyógyító helyreállítása kézzel. Régi természetes gyógymód. Az érintés nem csak az izmainkat masszírozza át, hanem lelkileg is megnyugtat, örömöt és önbizalmat nyerünk vele. Az ember társas lény. Az érintkezés hiánya bánatot, szomorúságot okozhat sőt még depresszióhoz is vezethet. A masszázs sok mindenre pozitívan hat:

Feszesíti a bőrt, fogyaszt, izomlazító, vérkeringés fokozó, sok betegség panaszait képes enyhíteni és szellemileg is felfrissülünk.

Két ágazatra bontjuk a masszázst:

Nyugati és Keleti fajtája is van a kerek világon. A nyugati az izmok, inak, csontok és ízületek helyreállítására specializálódott. A keleti ágazat az energia áramlásával foglalkozik. Az energia szabad mozgását szeretnék helyreállítani. Aki feszült, annak izmai gátolják az energiát.

Ebből a két ágazatból alakult ki sok sok masszázs: talp, gyógy, manager, sport, svéd, ayurvéda, aromaterápiás, abyanga, thai, lávaköves, orosz-tibeti, shiatsu, udwartahanam, MiaoMei, utahi, hang,mauri, do-in és nyirok.

Legismertebb masszázsok hazánkban és a világon egyaránt

Svédmasszázs

Nagyon elterjedt és népszerű nyugati masszázs. Végez simító, dörzsölő, rezgető és gyúró fogásokat. Ez a fajta segíti néhány betegség gyógyulását. Haszna: csökkenti a fájdalmat, sérülések javulását segíti, mozgáskorlátozottak számárai is ajánlott, mert az izmok sorvadását megakadályozza, álmatlanságot javítja és éberséget emeli, nagyon ellazít és stresszmentesít.

Sportmasszázs

Nagyon erősen gyúró technika, egészen a mélyen lévő szövetekig megy. Növeli a mozgékonyságot, fellazítja az izmokat, csillapítja a fájdalmat, sérüléseket is javítja, sőt nyugtatja is a pácienst. Növeli az izmok terhelhetőségét és csillapítja a merevséget. Ha edzés után vennénk igénybe, fellazítja az izmokat, mert elűzi a tejsavat belőlük.

Talpmasszázs

Már egy ideje kimutatták, hogy rengeteg szerv idegpontja megtalálható a talpon. Kétirányú kapcsolata van a szervnek a talppal. Akinek valamilyen szervi problémája van, érzékennyé teszik a talp egyes pontjait. Ezt hívjuk reflex pontnak, ahol érzékeny, az masszázzsal gyógyítható. A szervezet öngyógyító folyamatának helyreállítása.

Fogyasztómasszázs

Segít a súlyt ledobni magunkról. Speciális mozdulatokkal összemorzsolja a zsírsejteket és fogyasztó krémet használ. Igen hatékony, de csak abban az esetben, ha a vendég diétát és mozgást is rendszeresen végez.

Gyógymasszázs

Ez már az orvos utasítására történik, kizárólag gyógyító jelleggel, rehabilitációval, fizikoterápiával és gyógytornával szokták kombinálni. Ebbe tartozik bele a szegment, a kötőszöveti és csonthártya masszírozása.