ingyenes webstatisztika
     
 


Multivitaminok

A multivitaminoknak sok családja vagy terméke létezik, egyben viszont mind közös. Rengeteg ásványi anyagot és étrendünkből hiányzó tápot tartalmaznak. Növelik az energiánkat és teljesítményünket. Beindítják a természetes védelmi mechanizmust. Semlegesítik a szabadgyököket így lassítja a sejtek öregesét. Ezeket antioxidánsnak hívjuk.

A jó tulajdonságaik közé sorolható, hogy ezek természetes úton segítenek, nem olyanok mint a drogok vagy szteroidok, amik „halálra” pörgeti az embert.

Amilyen hatásosnak tűnik a nevük, azért olyan elképesztő eredményt nem tapasztalunk, de esetenként ha éppen ez hiányzik az étrendből, akkor lesz szemmel jól látható változás. A vitaminok néhány óra alatt kiürülnek a szervezetből, szóval nem lesz semmi bajunk, ha többet nyelünk le a kelleténél. A C-vitamin hatására mindegyik tudós mást mond. A egyik napi 1 grammot szedett és betegség esetén ötször annyit vett be. Egy másik tudós szerint kialakulhat húgykő vagy vesekő, ezért ne szedjünk néhány száz minigrammnál többet. A válasz a középút. Tehát ha valaki bírja, nyugodtan vegyen be annyit, amennyit érez, hogy kell, de aki érzékenyebb, az inkább hagyja meg magának a normális menyiséget.

Kétfajta multivitamin kivitelezés kapható jelenleg. Az egyik kapszula formájában a másik folyékony. Mindegyik multivitaminban rengeteg vitamin található apróbb eltérésekkel, ezért amikor eldöntöttük, hogy szedni akarjuk őket, akkor utána nézzük át milyen választék van és a legmegfelelőbbet válasszuk ki magunk számára.

Mindegyik készítmény tartalmaz ásványi anyagokat, c-vitamint és nyomelemeket.

Az egyik fehérjével bevont kapszulával készült, ami segít könnyebben lenyelni, egy másik lágy zselatin burokban kapható. Már a fogyasztásnál figyelnek arra, hogy minél könnyebben hozzájussunk.

A multivitaminok olyan készítmények, amik telis-tele vannak természetes növényi eredetű anyagokkal: csipkebogyó, citrus bioflavonoidok és cseresznyék kombinációja. Az A-vitamint sárgarépa, E-vitamin búzacsírából és a C-vitamin kukoricából és szőlőcukorból készül. A Rutin japánakác virágbimbója, tengeri korallokból a nyomelemek készültek. Semmilyen tartósító szert nem tartalmaz, mint élesztő, glutén, só, keményítő, tej, tojás stb. végeredményben az ilyen termékeket ajánlom a leginkább