ingyenes webstatisztika
     
 


Natural verseny

Mit is jelent ez a szó? Két fajta vélemény létezik. Egyik: az aki nem használ semmilyen se legális, se tiltott szert a felkészülés alatt. Második: akinél nem mutatják ki a doppingot. Oké. Akkor ezzel meg is volnánk. Bár igazából ez inkább erkölcsi dolog, hiszen teljes vizsgálatot nem lehet végezni minden verseny után. Nem egyszer lehetett már olyat hallani, hogy profi versenyzőről kiderült egy és más, akit elvileg folyton vizsgálnak. Akkor mit akarnak egy verseny alatt kivizsgálni?

Persze ebbe bele lehet keverni, mi számít doppingnak? Van, aki házilag kever természetes tápszer magának. Nos ez nyilván dob rajta. Tehát?

A natural testépítés egy lassúbb, nehezebb folyamat eredménye. Aki nem akar sietni az izmok kidolgozottságával, ezt annak találták ki. Plusz nem kell havi 10 ezreket kidobni cuccra és nem megy össze két hét alatt, mert nem puffasztott izom.

Jó hír azoknak, akik nem szednek semmiféle növelő szert vagy bármilyen tápkiegészítőt.
Lehet versenyezni már természetesen kidolgozott izmokkal. Ezt lehetővé tették még 1998-ban. Az emberek nem nagyon vették figyelembe őket, kevés jelentkező és alacsony nézettségben ment végig az akkori kiugró, tehát nem nagy népszerűséggel.

1999-ben viszont megtört a jég, mivel rekord számmal jelentkeztek az ifjú titánok a megmérkőzésre. Hazánkban máris a leglátogatottabb versennyé fejlődött.

Egyenlőre maradt mint plusz bemutató a „hagyományos” superbody bemutatók mellett
, viszont ez már megadta a verseny rangját, díjak, pénz, utazás.

Lassacskán elhagyták a natural szót erről a típusról.
Nyitottá tették, bárki jelentkezhetett, persze a nyerteseket dopping ellenőrzések várták.

2003-ra már úgy felfejlődött, hogy ingyenesen lehetett jelentkezni, sőt már díjakat is osztogattak nekik.

2005-re megszűnt a vita a két fél között és még abban az évben megrendezték a saját különálló produkciójukat, melyről még 3 órás videofelvétel is készült.

A natural testépítés tehát táplálékkiegészítővel és alig-alig káros hatást kifejtő szintetikus anyaggal működik. Szerencsére ezeket könnyen be lehet szerezni. Ezekkel szinte hasonló hatást el is lehet érni, mint a méltán híres szteroidokkal, persze az ár már felettébb magas mércén mozog. Aki ennek ellenére versenyezni óhajt, több százezres tételben kell gondolkodnia.

Én azt mondom, ha van pénze, miért is ne, bár ez más nyelvek szerint diszkrimináció azokkal szemben, akik ezt nem tehetik meg.