ingyenes webstatisztika
     
 


Nick Árpi

A sztár

Az erős emberek világát nem mindenki ismeri feltétlenül, de vannak olyan személyiségek, akik túlnőnek a sporton és sztárrá válnak. Ilyen ember Nick Árpi is, akit nem is kell bemutatni.

Már gyerekkorába érezte, hogy nem szellemi pályára akar készülni, tele volt energiával és rengeteg erővel. Több sportot is kipróbált, az atléta sportágat is kipróbálta, 70 méter körül dobott. Aztán 1975-ben mutatták meg neki az erőemelést és már akkor megtetszett az az erő, amit azok a nagydarab emberek képviseltek. Ki is próbálta, amint lehetett, elsőre 140kg-ot nyomott. Nem sokra rá csupán 1,5 év múltán már versenyen indult ahol harmadik helyezést érte el 185 kg kinyomással. Mindenféle segédszer nélkül.

Az ilyen sportágban lehetetlen volna kihozni az emberi testből ilyen mértékű erőt, ő is szedi a kiegészítőket, mint minden hasonló sportoló.

Egy évre rá már 200 kg-ot nyomott ki a szerek segítségével 1978-ban, akkor ő 100 kg-ot nyomott. Utána már megállíthatatlan volt, folyamatosan nyerte a versenyeket.
Egészen töretlenül haladt előre 240 kg-ig fekve, de a guggolásban nem találta magát igazán jónak. Felhúzásban 300 kg-ot tudott teljesíteni.

Pályafutása alatt kapott egy sérülést szkanderozás közben egy olaszországi bajnokságon.
Amikor már két embert lenyomott, a harmadikkal már nem nagyon bírt el. Az első próbálkozásnál szétcsúszott a kezük, a másodiknál meg összekötözték őket és akkor szakadt le a bicepsze. Az már sosem fog meggyógyulni, mindig kisebb marad, mert nem tud úgy fejlődni, mint a másik.

Veszélyes mutatványai közé tartozik az, amikor egy 18 kg-os követ átdob egy működő láncfűrészen úgy, hogy a kő oda van láncolva a csuklójához. Egy másik veszélyes mutatványban egy kocsit tol el úgy, hogy a kard hegye a hasára van fordítva. Egy nem veszélyes, ámbár Guinness-rekord, amikor egy nem kevesebb, mint 1900 oldalas telefonkönyvet tép szét puszta kézzel.

Sok év munkája fekszik a mutatványaiban, milliókat kápráztat el, de nem szereti ha cirkuszi mutatványosként tartják számon, hanem mint erőművész. Így emlegessük az utókornak is.