ingyenes webstatisztika
     
 


Női Profi Testépítők

Bonny Priest

1972-ben született Houston mellett. Még a 80-as évek hajnalán kezdett érdeklődni a testépítés iránt, még kisiskolás korában. Imádta nézegetni a testépítő magazinokat, arra gondolt, hogy ő is így szeretne kinézni egyszer. Ez profi szinten sikerült is neki.

Hatalmas lökést jelentett számára, hogy az első versenyét megnyerte. Imád versenyezni és színpadon lenni. Amit nem nagyon kedvel, az az állandó diétázás és a kardió, de amikor felmegy lenyűgözni a közönséget mindig elfelejti a problémákat.

Szeretne Ms. Olympia lenni, de mivel tudja, hogy egy női testépítőnek nincs túl hosszú jövője a profi ligában, ezért otthon is keményen dolgozik a plusz pénzért. Egyenlőre az edzőtermét és személyi edzői karrierjét látja a jövőben.

Nagyon kedves, barátságos és elnéző az emberekkel szemben. Nagyon szerény, a kamerát sem szereti.

A legtöbb versenyt megnyerte pályafutása során. Igazi példakép minden női testépítő számára. Mindössze 166 cm magas, de a sportág miatt 73-80 kg között szokott nyomni a mérlegen.

Juliette Bergmann

1958-ban született és 2002-ig versenyzett, sőt akkoriban nyerte meg a Ms. Olympia címet is. A Csodanő, így emlegetik a szakmában. Mindig is fontosnak tartotta az edzést, heti 4-szer edz.

Programja

  • 1 nap mellezés
  • 2 nap pihi
  • 3 nap váll
  • 4 nap pihi
  • 5 nap láb
  • 6 nap pihi
  • 7 nap karok
Étkezési szokásai: hisz az alapokban, kevés szénhidrát bevitel és sok fehérje. Semmi cukor, tésztaféle és kenyérféle nem javasolt szerinte az olyan nőknek, akik ilyen versenyben akarnak eredményt elérni. Egy testépítő nőnek fontos az arca, legyen csinos és nőies, a teste meg arányosan kidolgozott, az a biztos siker.

Valentina Chepiga

A történet még 21 évvel ezelőtt kezdődött. Az izmos szőke nő 1962-ben született. Egy fogyni vágyó barátnője mesélt neki a kondiról és az eredményeiről. Mivel Valentina sem volt megelégedve magával, gondolta belevág.

Egyszer elment megnézni egy versenyt. Ott gyönyörűnek látta a női szereplőket. A terembe dolgozó edző megkérdezte, lenne e ehhez neki is kedve és - nem fogjátok elhinni - belement. Fél éves felkészülés után már indult az Ukrán Bajnoki címért, amit meg is nyert. (csak 64 kg volt)

Persze a versenyen jól érzi mindenki magát, mert kitűnő formában van és nagyon jól néz ki, de a diétázás kimerítő tud lenni. Ő most már úgy érzi elért mindent a sportban, tehát már a célja az egészsége és mások tanítása.