ingyenes webstatisztika
     
 


Paul Dilett

1992-ben tűnt fel az észak-amerikai bajnokság keretén belül, ahol abszolút győzelmet aratott. 189 centi magas és 120 kg volt. Akkor ő rendelkezett a legszélesebb vállal és legvékonyabb derékkal, 58-as karokkal. 1994-ben 3 nagydíjat is megnyert. Utolsó szereplése 2000-ben történt, de csak 3. helyezést ért el, miközben 1999-ben első lett.

2000-ben az Olympia közeledtével letartóztatták és börtönbe csukták pénzmosás vádjával. Leülte a büntetését, de nagyon megszorongatták. Elvesztette a floridai és kaliforniai házát és mind a 3 luxuskocsiját. A Met-Rx felmondta azonnal a szerződését. Mellette sok barátját is elveszítette.

Később azt nyilatkozta, köze sem volt az ügyhöz. Csupán eladta a kocsiját egy barátjának, aki marihuána kereskedelemmel foglalkozott, és az ő kocsiját megtalálták a fickó garázsában, ami valamiért még az ő nevén volt.

Az ügy után Los Angelesbe költözött és szeret ott élni, de hiányoznak neki az otthoni dolgok. Amit szeret az az edzőterem, ahová csupa „nagy ember” jár. Olyan, mintha magazinba lépne be, amikor edzeni megy.

Pénzkeresés képpen indított egy web-oldalt is, ahol hölgyeket fotóznak.

Közben átesett egy vállműtéten még a 2001-es Olympia előtt. Bár jól működik, de már nem lesz olyan soha, mint azelőtt. Van néhány olyan mozdulat, amit nem végezhet.

Többen kritizálták, hogy a versenyeken nem végez egy pózt el, állítja a válla miatt nem megy a dupla bicepsz neki, de mivel 7 póz van és mindegyikben nyerő, akkor már amúgy is megnyerte a versenyt, tehát akkor minek? A másik kritérium az állóképesség, mivel nem nagyon akart 1-2 órát állva maradni. Szerinte teljesen felesleges álldogálni, amikor úgy sincsenek egyfolytában a középpontban. Nagyon fárasztó feszíteni ennyi ideig.

Már nem edz hatalmas súlyokkal, inkább 180 helyett „csak” 140 kg-ot ragad meg, és minőségi nyomásokat hajt végre. Védi az ízületeket és az izmokat.

Kiváló és tehetséges sportoló, akinek nem szabad sose feladni. Erről szól a testépítés, hogy küzdjünk valami cél érdekében és mutassuk meg mindenkinek, hogy mennyit dolgoztunk egész évben, mire elértük ezt a kondíciót. Több ember nem szimpatizált vele és nagyon el akarták nyomni az évek során, még olyan is volt, amikor kifütyülték. Szerinte akármilyen a felkészülése, nem szabad egy versenyzőt kifütyülni, mert azért megy oda, hogy szórakoztassa a közönséget.

Ne csak a pénzről és a bundáról szóljon a profi versenyzés, hanem a sport iránti rajongásból és a helyezés igazságosságáról. Tényleg az nyerjen, aki komolyan felkészült a megmérettetésre, és maradjon meg az egymás és a sport iránti tisztelnünk.