ingyenes webstatisztika
     
 


Stimuláns

Ezek a szerek ideiglenesen segítik aktiválni a figyelmet az éberséget és a tettrekészséget. Ez a szer a szimpatikus idegrendszerre hat, de vigyázni kell, mert eufóriát válthat ki a néhány embernél. Az orvosok használják terápia szempontjából - példáiul a narkolepszia - , de ezt a pilótáknál is alkalmazhatják. Nagyon megnövelik a teljesítő képességet, elnyomják az étvágyat, és még a tűrőképességet is nagyon jól növeli.

Ami eufóriát okoz azt tilos forgalomba hozni, csal illegálisan lehet beszerezni. Emberek! Ez mind tiltott! Nem hiába van a tiltó listán! Rengeteg stimuláns van a világon.

Néhány stimulánst sokan használnak: nikotin, koffein. Aminek már tiltanak az az amfetamin származékok, kokain, esctasy. A felsorolás nem teljes, több száz ilyen szer létezik, még olyan is, amiről nem is ismerünk még. Az metamfetamin-származékoknak kb 200 fajtája létezik : MDMA, MDE, MDA, MDE, 2C-B.

Hatásai lehetnek: pulzus és vérnyomás az egekbe szökken, megnő a légzésszám, kitágul a pupilla, az étvágy szinte eltűnik, idegesek leszünk -agresszívak-, homályosan látunk, nem érzünk fáradtságot és zavartak leszünk. Még a fejünk is fájhat tőle.

Ami előnye van, az keményen visszaüt ránk: szívritmus-zavart okoz és fizikailag teljesen összeomlunk. Megéri? Sokan túlzásba is viszik a használatát, nem képesek aludni és altatókat szednek be. Rendesen kinyirják magukat a használók. Persze hogy rákattan az ember, mert az elején sok sok pozitív hatása van. Utána jön a sok rossz mellékhatás: hallucináció és paranoia, vagy érzékcsalódás. Teljesen bizarr és agresszív viselkedésünk lesz tőle. Mellékhatások a szer lábfagyásával jönnek elő. Ezeket sokfajta módon be lehet juttatni. Tabletta, folyadék, nazálisan- belélegezve-, injekcióval: izomba, vénába - ez okozza a legdurvább élményt, majd később ettől lehet legjobban leépülni.

Nagyon gyorsan kialakítja a függőséget!

Milyen tünetei vannak

Kimerült leszel tőle, megnövekedett alvásigény, idegesség és a depresszió.