ingyenes webstatisztika
     
 


Tévhitek

Fogyással kapcsolatos hiedelmek

Igen, jó helyen jársz, vannak bizonyított hiedelmeink a fogyással kapcsolatban. Bár sokszor nem is vesszük észre, de túlbecsüljük magunkat, vagy éppen alá. Statisztika szerint a túlsúlyosak már 30%-al is képesek alábecsülni a bevitt táplálék menyiségét, ami hihetetlennek tűnik.

Hallottátok már sokszor nagy termetű embertől, hogy ő keveset eszik és nem érti miért ilyen kövér? Persze lehetnek kémiai okai is a kövérségének, de az én tapasztalatom is azt mutatja, szinte a legtöbb érintett ezt nyilatkozza. A másik dolog a mozgás 10%-os túlbecsülése. Nem mozognak eleget. Figyelem! Ne ítéljünk el senkit kinézete miatt, mint a másik cikkekben olvasható, rendkívül sok dolog befolyásolhatja az elhízást!

A diétának nincsen pontosan meghatározott befejezési ciklusa, meg kell tartani.
Nem kell számolni a kalóriát, kortól, nemtől és életviteltől is függ mennyit kell bevinnünk. Állítólag vigyük le 500-al lejjebb, az a biztos. Nem növeli az éhségérzetet, ha kicsit kevesebb kalóriát viszünk be, mert 15%-ig alkalmazkodik a szervezet. A koplalás önkínzó módszer, egyszerűen változtass színes étrenddé, hiánybetegségek fordulhatnak elő ha nagyon koplalunk. Ne csak egyszer egyél egy nap, mert lassú lesz az anyagcseréd és egy mennyiségben bevinni az aznapi adagot, zsírban raktározza el a szervezet.

Legjobb megoldás a napi 5 étkezés kis mennyiségekben.
Nem kell bizonyos ételeket napszakhoz kötni, mert nincs bizonyítva a jelentősége. Ehetsz bármikor, nem kell nézned az órát, mert 6 után azt hiszed nem ehetsz. Egyél nyugodtan, lefekvés előtt 2 órával csökkentebb energiatartományú élelmiszereket. Zsíradékot nyugodtan lehet enni, a szervezetnek erre is van szüksége, csak ne sokat fogyasszunk. Szénhidrátot is nyugodtan lehet enni, erre is szükségünk van. Zöldség és gyümölcs a kulcsa a fogyinak szerinted, pedig mindennemű táplálékra szükség van hiánybetegségek miatt.. Fogyni nem elég mozgással, a táplálkozásra is figyelni kell!

Ha van pénzünk, szakembert hívjunk segíteni. A szakival 1000% a fogyás!!! Csökken a vérnyomás, triglicerid szint, szív-, és érrendszer bajai, koleszterin szint is lejjebb megy, cukorbetegség kialakulása is megszűnhet.

Könnyebb mozgás, jobb lelki állapot.


Két program típus lelhető fel. Az egyik kevesebb táplálkozást és több mozgást hirdet, a másik minden alapot nélkülözővé tesz. Hoppá.

Amerikában nagy biznisz, 2005-ben 1000 fajta diétás könyvet jegyeztek fel. Hihetetlennek tűnik, de ezekből alig van néhány, ami tényleg új dolgot mutat be és talán hasznos is. Mindenkinek megvan a maga diétája, nem lehet könyvből megmondani számodra mi a jó. Kivéve, ha nagyon jól ismered a tested és az anatómiát.

Amerikában a 4 leghíresebb diéta összehasonlításából készítettek egy tanulmányt. 160 emberből 40 fogyott le 5%-ot, és csupán 16-an adtak le 10%-ot vagy egy parányival többet. Azt is megemlítik, hogy sokan év közben felhagytak az önkínzó diétával. Ennek egyszerű oka, hogy lelkileg is fel kéne készülni rá és nem lehet azonnal abbahagyni valamit, mely már életünk része.

Csak is úgy lehet fogyni, ha tényleg akarjuk, csökkentjük a bevitelt és mozgunk rendszeresen.