ingyenes webstatisztika
     
 


Tiltott szerek

A tiltott szerek, mint azt többször el is fogom ismételni a cikkekben, nem hiába vannak a tiltó listán, hiszen a legtöbb vissza nem fordítható elváltozást csinál a testben, amikkel még az elvileg azokra kifejlesztett ellenanyagok sem tudnak megfelelően elbánni.

Ennek ellenére és a sok mellékhatást ismerve még is sok ember van, aki kipróbálja vagy akár hosszútávon is alkalmazza a kúrát. A cél a gyors eredményes növekedés nem csak izomban, hanem erőben is szintén.

A baj csak ott van, mikor ezek már nem szedhetőek, a legtöbb kúra után már visszaesik az ember teljesítménye és „állaga”. Aztán már jönnek is elő a mellékhatások.

A legtöbb esetben hajhullás, nőiesedés és májkárosodás lép fel. Viszont ezeken túl még számtalan betegség kialakulhat a használóban a cukorbajtól a hormonháztartás felborulásán át a daganat képződéséig minden.

Igaz, élsportban lehetetlen jeleskedni a mai világban dopping nélkül. Ha megnézzük jobban az olimpikonok teljesítményét, bizony rádöbbenhetünk, hogy amiket ők művelnek, már lehetetlen lenne az emberi test számára mind véghezvinni, hacsak nem valami szuper fajjal van dolgunk.

Érdekes módon, sok sportágban a legnagyobb és legjobb teljesítményt elért versenyzők mindig javítanak a saját rekordokon, ami már kicsit gyanússá teszi a dolgot, dopping nélkül, hogyan lehetséges mindig fejlődni egy kicsit többet?

Persze ez nem egy véleményt takar, nem is kritikát, csak érdemes megfigyelni a sportolók teljesítmény fokozását. Mindig szüleik új rekord, mintha lehetne még javítani is valamit, amikor minden élsportoló abban él, hogy ő a legjobb és minden erejét beleöli az első helyezésért.

A lényege a rovatnak nem a buzdítás, hanem a figyelmeztetés. Ha fejlődni akarunk, inkább szakemberrel konzultáljunk, ne pedig dilerrel és ne tegyük tönkre magunkat átmeneti sikerért cserébe.