ingyenes webstatisztika
     
 


Tom Platz

A Lábember

Élete a testépítés. Vannak sportolók, akik híresek egy-egy testrészükről. Legutoljára 1986-ban lépett színpadra, de a lába még ma is legendának számít. Larry Scott bicepsze egy talentum, még padot is neveztek el róla, Arnold hatalmas és finoman kidolgozott mellizmai, és ott van Dorian óriási vállai és háta, amit testépítőknek „kötelező tananyag” ismerni.

Dave Draper volt az aki felkeltette figyelmét eme sportra, ő volt a példaképe. Ma már jó barátok lettek. Még egészen kicsi gyerek volt, amikor elhatározta, ő testépítő akar lenni. Ezt 36 évig művelte is.

Dave, aki a mentora volt, nem volt olyan magamutogató, ki kellett lökni a színpadra. Még zavarta is a sok nagyszerű eredmény. Arnold volt a másik mentora, akiről mesélte, hogy nagyon agresszív ember, ha karrierről van szó. Már akkor mesélte neki, hogy mit akar tenni színészként és politikusként. Hihetetlen, de tényleg megcsinálta.

Legdurvább edzésén képes volt 6 darab 20 kg-os tárcsával oldalanként 20 ismétlést végezni kezdésként és teljesen lemenni a földre vele. Amikor visszarakta a súlyt, levettek egyet-egyet, aztán megint ennyit ismétléssel. A végére 150 ismétlést csinált meg. Edzés végére úgy érezte, mintha kést szurkáltak volna a lábaiba. Arra gondolt, hogy minek kellett neki ezt csinálnia, majdnem elintézte magát.

A „régi időkben” nem sokan csináltak guggolásokat bukásig, meg is kérdezték tőle, minek csinál olyan sokat intenzíven.

Akkoriban még nem volt olyan népszerű, azzá tette a lábat. Régebben még a testépítés iránti szeretetből csinálták az edzést. Nem egyszer találkoztak az edzővel vagy edzőtársaikkal valahol, elmentek enni stb. Ma már van, aki csak a fényért csinálja, pedig már régóta unja magát az edzést.

Visszavonulása után elment tanárnak, oktatni a feltörekvő fiatalságot, amit sose gondolt volna magáról, hogy tanár lesz. Jól meg van fizetve, az egész pályafutása alatt nem panaszkodhatott a pénz miatt.

Biztosan fognak születni és a semmiből előbukkanni különleges emberek még a történelemben, de e világ nagyjai sosem fognak feledésbe merülni.