ingyenes webstatisztika
     
 


Zsírégető anyagok

Számtalan zsírégető anyag létezik.

Vannak olyan alapvető élelmiszerek, amiktől fogyni is lehet, de olyanok is amelyektől hízni. Azonban nem ismerhetünk mindenféle ételt amit megeszünk, ahhoz táplálkozás szakértőnek kellene lennünk.

Ehhez segítenek a szerek, amelyek a számunkra legmegfelelőbb táplálék-kiegészítőt adják.

Bioanyagok például a vitamin, fehérje, hormon és enzim, persze nem csak önmagukban kell ezeket fogyasztani, hanem összehangolva.
  • A C-vitamin jó a megfázáshoz is, de a zsír égetésében is segédkezik.
  • A B-vitamin, mint a kolin az agyi és idegi sejtek része.
Ha nem lenne bennünk kolin, akkor egyszerűen a koleszterin megsavanyodna és lelassulna a zsírégetésünk is. Ezért együnk húst, karfiolt, tojást és szóját. Egy önmagától nem túl hatékony anyag az L-karnitin, ami a C-vitaminnal és kolinnal tud nagyon hatékonyan együtt dolgozni.

Ez felelős a zsír felhalmozódásáért és az anyagcsere szabályzásáért.
Linosavat még a növények is raktároznak magukban, de bennünk is megtalálható a belünkben. A nyálkahártya ebből tevődik össze. Ha esetleg valakinél túl sok zsír rakódik le, akkor ez a linosav kezdi lebontani, sőt a vér koleszterin szintjét is képes csökkenteni. Ide tartozik a methionin, amelyben kén van. Aki oktalan túlsúlyos, vagyis nem a sok evéstől kövér, annak talán methiniol hiánya van.

Érdemes kivizsgáltatni, lehet ez az oka! A legjobb hatást a methiniol a folsavval és a B6 vitaminnal együtt a legmegfelelőbb. A végére hagytam a taurint. Bár utolsó a sorban, de nem a fontossági sorrendje miatt, mivel szintén kénes, zsírégető fehérje.

Érdemes enni osztrigát, májat és húsokat, amelyekben sok a taurin mennyisége, mivel hiányával könnyen kialakulhat a túlsúly. Ha már sok van belőle, még epesavat is termel, ami még jobban bontja le a zsírunkat. A lényeg, hogy nagyon jó kombinációban használjuk ezeket.

A taurin csecsemők részére rendkívül jó aminosav. Anyatejben ezért is található meg. Az ember nagyon keveset termel, de a macskáknál létszükséglet, hiánya nagyon súlyos betegséget alakíthat ki. A taurin jó a szívnek, a glükóz áramlásának, nő az izomteljesítményünk, és még a vércukorszintet is csökkenti! Szerepe van az izomgörcsökben is, mert terhelés hatására veszítünk a taurin állományunkból. Mellette méregtelenítő és antioxidáns is.